+36 30/208-8777
+ 36 79 / 889 888
Fa erkélyajtók
Vissza

Fa erkélyajtó, Kód:9

Fa erkélyajtó, Kód:9

Rendelésfelvétel: +36 30/208-8777

Termékleírás

Otthonunk egyik jelentős, gyakran legnagyobb felülettel rendelkező nyílászárója az erkélyajtó. Egészségünkre, közérzetünkre is jó hatással van a természetes napfény, így fontos, mennyit tudunk belőle lakásunkba juttatni. Emellett az erkélyajtó összekapcsolja a belső teret környezetünkkel, legyen ez egy hangulatos terasz vagy egy barátságos kert. Fa erkélyajtók esetén számtalan lehetőség van a kivitelezési megoldásokban.
 
 
      Normál fa erkélyajtók 
 
Jól bevált megoldás fa erkélyajtók esetében a hagyományos kialakítás, mely tulajdonképpen nagyméretű ablaknak tekinthető több záródási ponttal szerelve. A fa ablakokhoz hasonlóan több lehetőség is adott: egyszárnyas vagy kétszárnyas kivitel, nyíló vagy bukó-nyíló funkcióval ellátva is gyártható. A plusz bukó funkció előnye, hogy az erkélyajtón könnyedén megoldható lesz a szellőztetés is. A fa erkélyajtót kombinálhatjuk fix üvegfalakkal is, így nagyobb egybefüggő üvegfelületet hozhatunk létre otthonunkban. Alapesetben a hagyományos fa erkélyajtók tokküszöbös megoldással kerülnek legyártásra, mivel küszöbkiképzésük is ugyanabból a profilból készül, mint a tok többi része, így tökéletes légzárás valósul meg. Igény esetén a teraszajtó kérhető alacsony alumínium küszöbbel, mely komfortosabb megoldás lehet az átjárást megkönnyítve.  Az erkélyajtók alapvetően belülről nyithatóak, így egy darab belső kilinccsel rendelkeznek. Kiegészítőként választható behúzó fül és csappantyú, mely segítségével kilépés után behúzhatjuk magunk után az ajtót, mely nem záródik be, nyomás hatására kinyílik az erkélyajtó, így könnyen visszajuthatunk a belső térbe. Felmerülhet igényként a kívül-belül zárhatóság, így lehetőség van 2 kilincses kivitelre is, mely így kétirányú használatot biztosít mind a nyitás, mind a zárás tekintetében.
 
 
   Toló-bukó fa erkélyajtók 
 
Nagyobb méretű falnyílások esetén kedvelt megoldások a toló szerkezetű fa erkélyajtók. Nagy üvegfelületük révén a toló ajtók több fényt beeresztő kivitelek, melyekkel világos, otthonos légkör teremthető. Ár-érték aránya miatt közkedvelt toló rendszer a toló-bukó működtetés, mely mozgatható és fix szárnyból áll össze. A nyíló szárny a kilincs elfordításával a fix szárny elé tolható a tokra szerelt sínrendszernek köszönhetően. Ezzel a megoldással a szárny sem nyílik be a lakótérbe, így helytakarékos működése előny a hagyományos fa erkélyajtókkal szemben. A mozgó szárny bukó funkcióval is rendelkezik, mely ideális szellőztetéshez.  Gyártható kétszárnyas kivitel is, melynél a két nyíló szárny széttolható a két oldalán elhelyezkedő fix elemek elé. A hagyományos erkélyajtók esetén említett 2 oldali, azaz átmenő kilincs is elérhető, amivel akár bejárati ajtóként is funkcionálhat a toló-bukó erkélyajtónk. Fontos jellemző a toló-bukó rendszer esetén, hogy csakis tokküszöbbel készülhetnek.      
 
 
    Emelő-toló fa erkélyajtók 
 
A nyílászárók legfelső kategóriáját képviselik az emelő-toló erkélyajtók, melyek nagy lehetőséget adnak otthonunk alakítására, a belső terek formálására. Az emelő-toló rendszer olyan helyeken is alkalmazható, ahol a toló-bukó szerkezetek mérethatáraik miatt már nem nyújtanak megoldást. Hatalmas előnye az emelő-toló erkélyajtónak, hogy egy könnyed mozdulattal, erőfeszítés nélkül mozgathatunk hatalmas elemeket biztonságosan. A nagy üvegfelületek szabadságérzetet adnak, a szobából lehetünk részesei a kinti környezet, természet szépségeinek. Ezáltal a fa emelő-toló erkélyajtó teret nyit, ugyanakkor védelmet nyújt a külső hatásokkal szemben. Egy emelő-toló ajtórendszer kiküszöböli a toló-bukó kialakítás hátrányát is: a magas átlépést, mivel padlóba süllyeszthető hőhídmentes alumínium küszöbbel szereltek, így biztosítva az akadálymentes átjárást. A toló-bukó teraszajtóhoz hasonlóan egy- és kétszárnyas (középről széttoló, kétfelé húzható) kivitelben is gyártható. Az emelő-toló modern rendszere kiváló döntés lehet lakásunkba, családi házunkba, melynek segítéségével panoráma kilátásban gyönyörködhetünk, de akár éttermekben, szállodákban vagy tárgyalótermek esetén térelválasztóként is hasznosan funkcionálhat. 
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!